ŠTA MOŽETE NAUČITI KOD NAS

Kursevi u SITAMU

KURSEVI KROJENJA, ŠIVENJA, KONSTRUKCIJE I MODELOVANJA

Šta se uči na Institutu?

Modni Institut SITAM vrši obuke iz oblasti krojenja, šivenja, konstrukcije i modelovanja prema metodologiji i sa licencom Modnog Instituta SITAM iz Padove, Italija. Obeležje metodologije je patentirani lenjir napravljen prema jedinstvenim formulama SITAM metoda koji znatno ubrzava i pojednostavljuje proces konstrukcije.

Kursevi su podeljeni na nivoe – početni, viši i napredni – a kao celina predstavljaju sveobuhvatno obrazovanje iz oblasti krojenja, šivenja, konstrukcije i modelovanja koje može stati u red sa strukovnim. U Italiji i Evropskoj Uniji se diploma Instituta takvom i priznaje (u Srbiji to nije slučaj).

Kako je nastava organizovana?

Po ugledu na tradiciju obrazovnih institucija, nastava na našem Institutu organizovana je semestarski (septembar-januar i februar-jun).

Svaki kurs traje po četiri meseca, i ima ih ukupno tri.

Po završetku časova, sledi vreme za samostalan rad (2 nedelje).

Trajanje celokupnog obrazovanja: 16 meseci sa pauzama

Cena celokupnog obrazovanja: EUR 1.500,00 jednokratno ili EUR 1.950,00 ukoliko se upisuje kurs po kurs

PROFESIONALNA OBUKA

Institut SITAM priprema te da pronađeš posao u tekstilnoj industriji ili započneš svoj.

REALNI USLOVI RADA

Učenici se obučavaju da rade na industrijskim mašinama i prema aktuelnim zahtevima tržišta.

INTENZIVAN TEMPO

Pojedinačne obuke zahtevaju oko 200 sati rada u periodu od pet meseci.

OPIPLJIVI REZULTATI

Svaki SITAM kurs podrazumeva završene komade odeće koji se ocenjuju kao deo provere znanja.

NASTAVA

Kako izgleda čas u SITAM-u?

Časovi se održavaju tri puta nedeljno, u trajanju od 4 sata, u terminima pre podne i posle podne. Veličina grupe je od 4-6 učenika.

Svaki čas podrazumeva teoretsko predavanje, pokaznu vežbu, i praktičnu vežbu koju učenik sprovodi u delo uz pomoć predavača (oko 150 sati po kursu).

Svaka lekcija obuhvata i domaći zadatak koji učenici kod kuće ili u našim prostorijama pripremaju za sledeći termin (oko 50 sati po kursu).

DNEVNI RED

Šta dobijaju, i šta se očekuje od učenika Instituta?

Naši predavači su maksimalno posvećeni da svaki učenik uspešno savlada materiju kursa i stekne neophodne veštine. Za uzvrat, očekujemo jednaku posvećenost od učenika, što se prevodi u redovnost na časovima i poštovanje rasporeda, ispunjavanje domaćih zadataka i nepodeljenu pažnju na predavanjima.

Na početku kursa, učenici dobijaju sav neophodan materijal za rad, što uključuje: SITAM patentirani lenjir, pripadajući udžbenik, ameriken (25m) i lepljivo platno (2m) za izradu praktičnih zadataka, papir, igle, konac, rajsferšluse i drugu sitnu galanteriju. Očekujemo da učenici na časove dolaze spremni, odnosno donose ono što im je za taj termin potrebno.

Učenici na Institutu mogu naručiti svu potrebnu opremu za krojenje i šivenje, papir, materijale, pribor, kao i mašine i prateću opremu, po povoljnim cenama i od pouzdanih dobavljača.

Za vreme trajanja kursa, učenici imaju na raspolaganju industrijsku opremu za obavljanje praktičnih zadataka i vežbanje van termina časova. Očekujemo da o njoj vode računa kao o svojoj, kako bismo svi još dugo mogli da je delimo.

POSTANI MODELAR U TRI KORAKA

Pregled SITAM programa

SITAM I - POČETNI NIVO

Uvod u svet krojenja, šivenja i konstrukcije.

Upoznajemo se sa industrijskom opremom i zahtevima posla. Šivenje počinjemo ispočetka i pokrivamo sve osnovne tehnike. Učimo konstrukciju lake konfekcije.

Cena: €550,00
(opciono: doplata €50,00 za sertifikat)

SITAM II - VIŠI NIVO

Prvi korak ka osamostaljivanju.

Bavimo se materijalima i stičemo radnu rutinu. Nastavljamo sa finesama šivenja. Učimo konstrukciju teške konfekcije.

Cena: €650,00
(opciono: doplata €50,00 za sertifikat)

SITAM III - NAPREDNI NIVO

Realizujemo proces kreiranja modela od početka do kraja. Šivenje podrazumeva samostalnu praksu, a konstrukcija zadatke improvizacije na osnovu dizajna ili modela iz knjige.

Cena: €750,00
(opciono: doplata €50,00 za sertifikat)

SITAM OBRAZOVANJE

Trajanje: 16-20 meseci

Raspored: konstrukcija 6 sati nedeljno, šivenje 4 sata nedeljno

Cena: €1.500,00

(cena važi za uplate u celini)

Dođi na BESPLATAN probni čas već danas!

Još uvek nisi sigurna da li je SITAM prava škola za tebe? Pridruži nam se na probnom času i saznaj više o SITAM metodologiji i našem načinu rada. Bez obaveze upisa kursa i bez skrivenih troškova!

Ko smo mi?

Upoznajte naš tim

Slavica Simeunović

Predavač

Milica Fisić

Predavač

Jovana Puzović

Predavač

Inka Lazović

Predavač

Najčešće nedoumice

Pitanja i odgovori

Pogledaj naša najčešće postavljena pitanja i ukoliko ne možeš da nađeš odgovor na pitanje koje te muči, možeš nam se obratiti u bilo kom momentu klikom na dugme ispod.

Da li moram da imam svoju mašinu?
Mada je poželjno da učenici imaju svoju mašinu kako bi mogli neometano da rade domaće zadatke, takođe im je na raspolaganju sva oprema našeg Instituta, za korišćenje na časovima i van njih.
Već posedujem neko znanje, da li moram da krenem od prvog kursa?
S obzirom na jedinstvenost SITAM metodologije, svi naši učenici, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje iz oblasti drugih metoda konstrukcije i/ili krojenja i šivenja, moraju početi obuku ispočetka.
Da li postoji mogućnost individualnih časova?
Da, za sve učenike koji to žele, postoji opcija organizacije individualnog kursa (rad samo sa predavačem) ili nekoliko termina, koji se naplaćuju pojedinačno.