“Moda je univerzalni jezik, razumljiv bez prevoda.”

– MIUCCIA PRADA

maestro (ital.)

majstor, učitelj, umetnik

ŠTA JE MAESTRA?

Maestra je savršen spoj umeća, smelosti i mašte.

Maestra je kuća izvrsnosti i majstorstva.

Ko smo mi?

Zajedno brojimo skoro vek iskustva u modnoj industriji, ali i dalje otkrivamo tajne ovog predivnog zanata.

Bilo da kolektivno mozgamo kako da pretočimo izazovan dizajn u funkcionalan model, ili sa učenicima diskutujemo neki najosnovniji princip, pronalazimo načine da i dalje učimo nove stvari, a iskra radoznalosti nastavlja da gori kao kada smo se prvi put susrele sa mašinom za šivenje.

Kreacija je naša inspiracija.

Svakog dana, naš posao je ispitivanje granica onoga što čovek može da zamisli i, na osnovu toga, stvori. Od učeničkih projekata, preko klijentskih narudžbina, do haljine sa čijom se vizijom neka od nas jutros probudila – u našem multifunkcionalnom kutku za modne kreativce uvek se radi na nečemu novom, nikad nije tišina, i nikad, ama baš nikad, nije dosadno.

Čime se bavimo?

Kreiramo komade za sopstvenu modnu liniju, proizvodimo odeću za druge modne kuće i organizujemo obuke za modne profesionalce.

“Odeća ne znači ništa dok neko ne živi u njoj.”

– MARC JACOBS

“Kreatori ne dizajniraju garderobu, oni dizajniraju snove.”

– RALPH LAUREN

“Odeća neće promeniti svet. Žene koje je nose hoće.”

– ANNE KLEIN

Naš prostor

Mesto gde modni snovi postaju stvarnost.

Nema zanata bez alata.

Bilo da su u pitanju lenjiri za crtanje ili specijalizovane mašine, dugmad ili štof, ne propuštamo priliku da  kvalitetnom opremom i materijalima sebi olakšamo posao. Uvek smo u potrazi za novim izumima koji mogu učiniti naš rad boljim, i zato rado isprobavamo nove alatke, testiramo materijale i poredimo kvalitet. Pored neizostavnih mašina i druge opreme za rad, prostor je opremljen i materijalom za edukaciju i inspiraciju: knjigama, časopisima i kolažima o svetu mode. 

Kutak za svaki deo procesa.

Naš multifunkcionalni prostor sastoji se iz tri glavne celine: prodajno-izložbene prostorije sa salonom, industrijski opremljene sale za proizvodnju i odvojene kancelarije.

Proizvodnja je opremljena tako da može da odgovori na kompleksne zahteve visoke mode u ograničenim količinama.

Kancelarija omogućava tihi, neometan rad i pored stola ima i mašinu za probne radove.

Izložbeni deo, osim butika i izložene odeće, uključuje i privatni salon za probe i konsultacije, po ugledu na praksu francuskih i italijanskih modnih kuća.

Sinergija zajedničkog stvaralaštva.

Sve celine prostora nalaze se na istom spratu i međusobno su povezane, tako da su svi u stalnoj međusobnoj interakciji. Kupci mogu da zavire u proizvodnju i vide magiju na delu, dizajneri mogu u nekoliko koraka stići do šivača za brzinsku konsultaciju, a učenici slušaju predavanja za velikim stolom za crtanje u proizvodnoj hali, što pravi specifičnu živahnu atmosferu i čini da našim prostorijama uvek odjekuje užurbani kreativni žamor. 

Želiš da se bolje upoznamo?

Pridruži se Maestra klubu

Prijavi se na naš besplatan newsletter i dobijaš pristup ekskluzivnim sadržajima i posebnim članskim popustima i ponudama.

Na email ćeš dobijati redovna obaveštenja o svim dešavanjima u Maestri, pozivnice za naše događaje, kao i vesti iz globalne modne industrije.

5 + 10 =

Poseti nas u našem prostoru

Ulcinjska 26, Beograd, Srbija

(381) 63 226 110

info@maestra.rs