“Moda je univerzalni jezik, razumljiv bez prevoda.”

– MIUCCIA PRADA

Maestra je savršen spoj umeća, smelosti i mašte.

Maestra je mesto gde modni snovi postaju stvarnost.

Ko smo mi?

Mi smo kuća izvrsnosti i majstorstva.

Zajedno brojimo skoro vek iskustva u modnoj industriji, ali i dalje pronalazimo načine da učimo nove stvari i otkrivamo tajne ovog predivnog zanata. Bilo da kolektivno mozgamo kako da pretočimo izazovan dizajn u funkcionalan model, ili sa učenicima diskutujemo neki najosnovniji princip, iskra radoznalosti nastavlja da gori kao onog dana kada smo se prvi put susrele sa mašinom za šivenje.

Savršenstvo je naš standard.

Kod nas, kompromisi ne prolaze, ma koliko zanemarljivo izgledali. Kada radimo, ne skrećemo pogled ni sa najmanjeg detalja, svaki crtež mora biti tačan u milimetar i svaki šav mora biti na svom mestu. Ako nešto ne funkcioniše, ne bojimo se da isprobavamo, pitamo, pokušavamo… koliko god vremena trebalo, ne odustajemo dok ne dođemo do idealnog rešenja.

Kreacija je naša inspiracija.

Svakog dana, naš posao je ispitivanje granica onoga što čovek može da zamisli i, na osnovu toga, stvori. Od učeničkih projekata, preko klijentskih narudžbina, do haljine sa čijom se vizijom neka od nas jutros probudila – u našem multifunkcionalnom kutku za modne kreativce uvek se radi na nečemu novom, nikad nije tišina, i nikad, ama baš nikad, nije dosadno.

Čime se bavimo?

Kreiramo komade za sopstvenu modnu liniju, proizvodimo odeću za druge modne kuće i organizujemo obuke za modne profesionalce.

Maestra porodica brendova

MAESTRA CLOTHING

Autorska linija iz naše radionice – omaž jednostavnosti klasičnih krojeva i lepoti besprekorne izrade. Vanvremenski modeli koji savršeno stoje, mogu da se nose na bezbroj načina i uklapaju se u sve kombinacije. Za ženu koja neguje stil, želi da zna šta kupuje i sadržaj svog ormara posmatra kao dugoročnu investiciju.

saznaj više o konceptu kupovine

MAESTRA MANUFACTURE

Celokupna usluga proizvodnje odeće, za dizajnere, male modne biznise, ali i pojedince koji žele da za svoju posebnu priliku ponesu unikatni dizajn. Naš multidisciplinarni tim pokriva sve etape proizvodnje, od prve skice do finalnog komada, a svaku ponudu prilagođavamo potrebama i budžetu klijenta.

saznaj više o uslugama šivenja

MAESTRA SCHOOL

Jedinstvene obuke iz krojenja, šivenja i konstrukcije, zasnovane na kombinaciji više metodologija, sa akcentom na sticanju praktičnog znanja i obezbeđenim realnim industrijskim uslovima. Škola za buduće modne preduzetnike, koja osim znanja pruža i inkubatorske uslove za razvoj učeničkih biznisa.

saznaj više o školovanju kod nas

Naš prostor

Oaza za modne zaljubljenike

Kutak za svaki deo procesa.

Naš multifunkcionalni prostor sastoji se iz tri glavne celine: prodajno-izložbene prostorije sa salonom, industrijski opremljene hale za proizvodnju i odvojene kancelarije. Proizvodnja je opremljena tako da može da odgovori na kompleksne zahteve visoke mode, ali u ograničenim količinama. Kancelarija omogućava tihi, neometan rad i pored stola ima i mašinu za brze probe. Izložbeni deo, osim butika i izložene garderobe, uključuje i privatni salon za probe i konsultacije, po ugledu na praksu francuskih i italijanskih modnih kuća.

Nema zanata bez alata.

Bilo da su u pitanju lenjiri za crtanje ili specijalizovane mašine, dugmad ili štof, ne propuštamo priliku da  kvalitetnom opremom i materijalima sebi olakšamo posao. Uvek smo u potrazi za novim izumima koji mogu učiniti naš rad boljim, i zato rado isprobavamo nove alatke, testiramo materijale i poredimo kvalitet. Pored neizostavnih mašina i druge opreme za rad, prostor je opremljen i materijalom za inspiraciju: knjigama, časopisima i kolažima o svetu mode. 

Sinergija zajedničkog stvaralaštva.

Sve celine prostora nalaze se na istom spratu i međusobno su povezane, tako da su svi u stalnoj međusobnoj interakciji. Kupci mogu da zavire u proizvodnju i vide magiju na delu, dizajneri mogu u nekoliko koraka stići do šivača za brzinsku konsultaciju, a učenici slušaju predavanja za velikim stolom za crtanje u proizvodnoj hali, što pravi specifičnu živahnu atmosferu i čini da našim prostorijama uvek odjekuje užurbani kreativni žamor. 

Želiš da se bolje upoznamo?

Pridruži se Maestra klubu

Prijavi se na naš besplatan newsletter i dobijaš pristup ekskluzivnim sadržajima i posebnim članskim popustima i ponudama.

Na email ćeš dobijati redovna obaveštenja o svim dešavanjima u Maestri, pozivnice za naše događaje, kao i vesti iz globalne modne industrije.

14 + 5 =